Goda nyheter för Acer Liquid-ägare – Kommer uppdateras till Android 2.1

Postat:
22:29 - 2010-02-16
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
26

När Acer presenterade sin ”Liquid E” på Mobile World Congress igår så var förvirringen stor rörande modellnamnet. Telefonen är till punkt och pricka en exakt kopia på ”gamla” Liquid, men ”E” skulle levereras med Android 2.1 istället för den något åldriga 1.6 som vi finner i den gamla Liquiden. Många, inklusive vi på Swedroid, oroades för att detta skulle innebära att man skulle tvingas köpa en Liquid E för att få Eclair-uppdateringen. Lyckligtvis visade sig våra farhågor vara felaktiga.

Videoklipp efter hoppet.

En lättnadens suck kan dras av alla Liquid-ägare, då en representant för Acer idag bekräftade att 2.1 kommer även till den gamla Liquiden, via en uppdatering på Acers webbsajt. Ingen OTA-uppdatering således, men en uppdatering likväl. På videoklippet nedan kan vi se att Liquid E har samma gränssnitt som vi tidigare har sett i Nexus One, och inte det mer traditionella androidgränssnittet med en ”app drawer” nedtill, som man bland annat ser på emulatorn för Android 2.1.

Uppdatering: Lanseringsdatumet för Liquid E är enligt representanten i videoklippet satt till april månad, och uppdateringen för Liquid kommer att göras tillgänglig strax därefter. Tack till Anonym i kommentarerna för påpekandet!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=K4ymFZApc-8&fmt=35
 

YouTube. Tipstack till Johnny!