Google arbetar på en Android-tablet?

Postat:
10:44 - 2010-04-14
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
38

Enligt New York Times så arbetar Google för fullt på att släppa en egen tablet, en enhet som av naturliga skäl direkt kommer att jämföras och konkurrera med Apples iPad. Enheten i fråga skall som rubriken säger rulla med Android och inte Chrome OS – vilket sannolikt förklaras av det faktumet att Android numera är väletablerat och har ett stort apputbud som växer exponentiellt för var månad som går.

Vidare är Google Chrome OS gissningsvis långt ifrån redo för att släppas i en konsumentprodukt, varför Android egentligen är det enda valet såvida inte Google vill ge Apple ett lika stort försprång som de gav iPhone.

Rykten säger att Google jobbar hårt på att säkra avtal för att precis som Apple kunna marknadsföra enheten även som en e-boksläsare, vilket verkar vara ”the next big thing” om man får tro den senaste tidens iPad-hype.

En personlig reflektion gällande dessa tablets som e-boksläsare är att jag aldrig har stött på en LCD-skärm som kan erbjuda några längre lässessioner utan att ge upphov till ansträngda ögon och potentiell huvudvärk. För just intensiv läsning är en e-ink-skärm fortfarande fullkomligt överlägset – eller varför inte en traditionell bok helt enkelt? Sägas bör att jag ännu inte har haft möjlighet att testa Apples iPad – kanske har Apple på något magiskt vis lyckats lösa det här problemet, trots dess bakgrundsbelysta LCD-skärm?
 

Via Wired.com. Tipstack till alla er som skickade in detta!