Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google arbetar på människoliknande chattbottar

Postat:
11:08 - 2020-01-29
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Chattbottar, det vill säga mjukvara som försöker efterlikna en människas kommunikation, har funnits i en eller annan form sedan mitten av 60-talet. Idag används de främst i meddelande-appar och av företag som en automatiserad kundtjänst.
Det finns även chattbottar som försöker utgöra ett slags sällskap och förbättra människors välmående. Även om tekniken har fått ett uppsving på senare år är det ändå lätt att förstå att samtalet sker med mjukvara och inte en människa.

Kanske blir det ändring på det framöver då Google arbetar på en människoliknande chattbott som ska kunna prata om vadsomhelst. En brist med dagens chattbottar är att de ibland säger saker som inte är i linje med vad som tidigare har sagts, att uttalanden saknar sammanhang, samt att de inte har något begrepp om världen.

Genom ”Meena” vill Google skapa en artificiell intelligens som förstår sammanhang och kan konversera om precis vad användaren vill prata om. Chattbotten har baserats på 341GB öppet publicerade samtal.

Google har skapat en ny benchmark för chattbottar för att avgöra hur vettiga svaren är. Om användaren skriver ”jag älskar tennis” och AI svarar ”vad trevligt” är det ett icke-specifikt svar, medan ”jag med, Roger Federer är min favorit” är ett specifikt svar som förstår kontexten.

Utifrån de angivna reglerna börjar ”Meena” närma sig en människa. Vad detta kommer att resultera i och när, eller ens om, Google planerar att släppa en chattbott för vanliga användare återstår att se.

Mest kommenterat

 1. Vilken telefon gav dig senast wow-känslor?
 2. Swish kommer till Huaweis appbutik AppGallery
 3. Exynos-varianten av Galaxy S20 presterar sämre än Snapdragon i batteritest
 4. Huawei P40 och P40 Pro släpps i Sverige i slutet av april
 5. YouTube sänker standardkvaliteten till 480p
 6. Specifikationerna för Huawei P40 och P40 Pro läcker ut innan tillkännagivandet

Mest läst

 1. Netflix sänker upplösningen i Europa för att minska belastningen på internet
 2. Påstådda pressbilder på Huawei 40 och P40 Pro
 3. Vilken telefon gav dig senast wow-känslor?
 4. Vilken är din optimala skärmstorlek – och varför?
 5. Samsungs senaste telefon har ett 6000mAh-batteri
 6. Här är Nokia 8.3 med ovanligt brett 5G-stöd

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken skärmstorlek föredrar du (se bild)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey