Google Assistant har egen personlighet

AI med en barndom?

Postat:
12:26 - 2016-06-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
6

Google Now kan svara på många frågor men har hittills saknat en egen personlighet och inte varit särskilt mänsklig. Vidareutvecklingen Google Assistant, som kommer vara integrerad i en rad nya och befintliga produkter, är betydligt mer levande.

Ryan Germick och Emma Coats är två av personerna som arbetat med att ge assistenten en personlighet. Germick leder teamet bakom Google Doodle medan Coats bland annat arbetat för animationsstudion Pixar.

Under en festival nyligen berättade Germick och Coats om hur de ser på Google Assistant som en karaktär i en film. Google arbetar på att ge assistenten en bakgrund och kanske till och med en barndom som den kan berätta om. På så vis kan användare identifiera sig med AI:n och den framstår som mindre artificiell och klinisk.

Google sägs även experimentera med att bygga upp förtroende för den artificiella intelligensen genom att framställa den som sårbar – den kan exempelvis be om hjälp ibland. De som använt Apple Siri vet att assistenten emellanåt ger humoristiska och oväntade svar på frågor. Enligt källan kommer Google Assistant ha en liknande humor.

Idén är att göra assistenten så underhållande som möjligt så användare faktiskt vill använda den och kommunicera med den. Google Assistant kommer vara inbyggd i Home och Allo senare i år.