Google bekräftar att Allo läggs ned – uttalar sig om Hangouts, Messages och Duo

Postat:
12:28 - 2018-12-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
49

Efter gårdagens rykte har Google bekräftat att Allo kommer att läggas ned, samt förtydligat sina planer för Hangouts, Duo och Messages (tidigare Android Messages). Allo lanserades som ett alternativ till WhatsApp med inbyggd assistent hösten 2016.

Tjänsten försvinner i mars nästa år. Google låter användare exportera sina meddelanden – instruktioner finns här. I sitt meddelande skriver sökjätten att de vill att varenda Androidenhet ska ha en bra meddelandeupplevelse, så de lägger allt krut på RCS och Messages.

Googles RCS-implementering, kallad Chat, kommer dock inte att stödja end-to-end-kryptering (E2EE), så för de som värdesätter integritet och säkerhet kommer det fortfarande vara tredjepartsappar som gäller.

Inlägget understryker samtidigt att videosamtals-appen Duo kommer att finnas kvar och att den växer starkt både för IOS och Android. Avslutningsvis nämns återigen att dagens Hangouts-användare kommer att få tillgång till Hangouts Chat och Hangouts Meet när klassiska Hangouts försvinner (datum anges ej).

I dagsläget är dessa versioner endast tillgängliga för G Suite-kunder.