Google bekräftar att Nexus S får Ice Cream Sandwich, är osäkra angående Nexus One

Postat:
18:40 - 2011-10-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

Nexus S

Detta kommer inte alls som någon överraskning då Nexus-enheterna brukar vara först med att uppdateras till senaste androidversionen och förra Nexusen fortfarande är relativt ny, men Nexus S-ägare som undrat ifall de kommer få Ice Cream Sandwich kan nu andas ut.

Google har nämligen bekräftat att Nexus S kommer uppdateras till Android 4.0 och de är just nu i full färd med att förbereda uppgraderingen. Det är Googles Gabe Cohen som bekräftat det hela och Androids chefsdesigner Matias Duarte tror rentav att de flesta enheter som nu kör Android 2.3 kommer att uppgraderas:

”Currently in the process for releasing Ice Cream Sandwich for Nexus S. Theoretically should work for any 2.3 device.”

Men den gamla trotjänaren Nexus One, kommer den också att få Android 4.0? Google kan tyvärr inte svara på den frågan i nuläget och vi kan bara hoppas på det bästa. Om inte annat lär Nexus One få inofficiella uppdateringar till Ice Cream Sandwich genom forum, den saken är säker.

Google vet inte när Android 4.0-uppdateringen för Nexus S kommer vara redo, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.

Uppdatering: Enligt Andy Rubin kommer Nexus S få Android 4.0 ett par veckor efter att Galaxy Nexus släppts, vilket borde innebära någon gång i slutet av november/början av december.

Tack till de som tipsat! Genom Engadget

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu: