Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google berättar mer om Android Wear och lanserar SDK

Postat:
22:22 - 2014-06-25
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
I mitten av mars presenterade Google för första gången Android Wear tillsammans med hårdvara från LG och Motorola; en version av Android skräddarsydd för smarta klockor.
I samband med dagens I/O-öppning meddelade Google att utvecklingsmiljön är färdig och kommer finnas tillgänglig för nedladdning inom kort. Först ut på marknaden med Android Wear blir som väntat LG med Wear-klockan G Watch och överrskande nog Samsung med Gear Live – vilka bägge kommer att säljas i Play Store USA från och med idag.

wear_ui

För första gången fick vi se hur gränssnittet i Wear ser ut och fungerar. Det påminner om Google Now med en rad kort som användaren kan bläddra igenom genom att svepa upp eller ned på skärmen. Informationen som presenteras hämtas på samma vis som via Google Now och tar alltså hänsyn till faktorer som var användaren befinner sig, vad som står i kalendern etc. Det går förstås också att lägga till widgets som exempelvis en urtavla. För att byta urtavla eller vy för en widget gäller långtryck. Sveper användaren vertikalt över ett kort presenteras utökad information.

4511674828587008

Google demonstrerade vad som är möjligt att göra med den nya utvecklingsmiljön genom en rad olika exempel. I ett fall fick vi se hur det i fyra steg går att beställa en pizza via tjänsten Eat24 och i ett annat fall hur klockan kan användas tillsammans en recepttjänst för att underlätta i köket. Vidare framgick att Wear-appliktioner installeras och uppdateras via telefonen. Upptäcker klockan att Wear-kompatibla applikationer finns installerade på en telefon förs dessa automatiskt över.

Att beställa en pizza behöver inte ta längre tid än tjugo sekunder tillsammans med Android Wear.

I exemplet ovan öppnas ett recept på telefonen som samtidigt dyker upp som en notifikation i klockan. Om användaren sedan använder klockan för att bläddra sig vidare följer telefonen efter.

samsung_watch

Samsung gjorde också ett framträdande under den inledande keynoten med Android Wear-klockan Galaxy Gear Live. Klockan kommer att börja säljas via Google Play idag tillsammans med LG G Watch. I slutet av sommaren väntas Motorola Moto 360 dyka upp i Google Play.

[Android Wear]

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Kommer du byta från Google Photos?
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 5. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 6. Google Stadia får meddelandefunktion

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Test: Google Pixel 5
 4. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 5. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om