Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google berättar mer om Android Wear och lanserar SDK

Postat:
22:22 - 2014-06-25
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
I mitten av mars presenterade Google för första gången Android Wear tillsammans med hårdvara från LG och Motorola; en version av Android skräddarsydd för smarta klockor.
I samband med dagens I/O-öppning meddelade Google att utvecklingsmiljön är färdig och kommer finnas tillgänglig för nedladdning inom kort. Först ut på marknaden med Android Wear blir som väntat LG med Wear-klockan G Watch och överrskande nog Samsung med Gear Live – vilka bägge kommer att säljas i Play Store USA från och med idag.

wear_ui

För första gången fick vi se hur gränssnittet i Wear ser ut och fungerar. Det påminner om Google Now med en rad kort som användaren kan bläddra igenom genom att svepa upp eller ned på skärmen. Informationen som presenteras hämtas på samma vis som via Google Now och tar alltså hänsyn till faktorer som var användaren befinner sig, vad som står i kalendern etc. Det går förstås också att lägga till widgets som exempelvis en urtavla. För att byta urtavla eller vy för en widget gäller långtryck. Sveper användaren vertikalt över ett kort presenteras utökad information.

4511674828587008

Google demonstrerade vad som är möjligt att göra med den nya utvecklingsmiljön genom en rad olika exempel. I ett fall fick vi se hur det i fyra steg går att beställa en pizza via tjänsten Eat24 och i ett annat fall hur klockan kan användas tillsammans en recepttjänst för att underlätta i köket. Vidare framgick att Wear-appliktioner installeras och uppdateras via telefonen. Upptäcker klockan att Wear-kompatibla applikationer finns installerade på en telefon förs dessa automatiskt över.

Att beställa en pizza behöver inte ta längre tid än tjugo sekunder tillsammans med Android Wear.

I exemplet ovan öppnas ett recept på telefonen som samtidigt dyker upp som en notifikation i klockan. Om användaren sedan använder klockan för att bläddra sig vidare följer telefonen efter.

samsung_watch

Samsung gjorde också ett framträdande under den inledande keynoten med Android Wear-klockan Galaxy Gear Live. Klockan kommer att börja säljas via Google Play idag tillsammans med LG G Watch. I slutet av sommaren väntas Motorola Moto 360 dyka upp i Google Play.

[Android Wear]

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 2. Android Auto lanseras officiellt i Sverige samt övriga Norden
 3. Rykte: OnePlus kommer släppa 9E vid sidan av 9 och 9 Pro
 4. Google utser bästa Androidapparna 2020
 5. Samsung har börjat skicka ut skarpa Android 11 för S20
 6. Bästa fynden på Cyber Monday [Uppdaterad]

Mest läst

 1. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 2. Bästa fynden på Cyber Monday
 3. Android Auto lanseras officiellt i Sverige samt övriga Norden
 4. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 5. Google utser bästa Androidapparna 2020
 6. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om