Google berättar hur appar förbättrats för surfplattor

Postat:
16:37 - 2022-07-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

Google insåg sent omsider att det vore en bra idé att optimera både Android och appar för större skärmar, likt surfplattor och foldables. Android 12L och senare versioner av operativsystemet erbjuder ett gränssnitt som anpassats för tablets.

Senaste halvåret har Google även gradvis optimerat de egna apparna för större paneler. Google berättar i ett blogginlägg om de senaste förbättringarna av Drive, Docs, Sheets, Slides och Keep.

En av nyheterna är stöd för dra & släpp i split-screen när två appar är aktiva samtidigt. Det går att dra text och bilder från exempelvis Chrome och Sheets och släppa innehållet i dokument eller kalkylblad.

Filer kan laddas upp till Drive genom att ta tag i filerna och släppa dem i Drive-fönstret på surfplattor. Användare kan därtill skapa länkar till filer genom att ta tag i filen och släppa filen i exempelvis Keep. Drive stödjer dessutom att två Drive-fönster öppnas samtidigt sida vid sida, för förbättrad multikörning.

Google nämner vidare att bilder som infogats i anteckningar i Keep kan dras från Keep in i andra applikationer. Nyheterna skickas ut till Workspace-konton och privata Google-konton under de kommande veckorna.