Google berättar om nya Androidfunktioner i september

Postat:
10:48 - 2023-09-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Google har återigen introducerat en samling nya Androidfunktioner för både plattformen och för företagets appar. Vissa av nyheterna har uppdagats tidigare. Först ut är en förbättrad ”at a glance”-widget som använder AI för att visa diverse matnyttig kontextuell information.

Förbättringarna avser ”at a glance” för alla Androidmobiler och inte för Pixel-serien, där widgeten är inbyggd i Pixel Launcher. Appen Lookout som kan beskriva bildinnehåll för synskadade stödjer nu följdfrågor, antingen via text eller tal. Lookout har även fått stöd för 11 nya språk och totalt 34 språk.

Google skriver att biljetter och andra kort med streckkoder eller QR-koder kan digitaliseras och infogas i Wallet. Användare kan skapa en ”rutin” i Google-assistenten som gör att assistenten kan summera hur användaren sovit och hur många steg som togs under gårdagen, med data från Fitbit eller Google Fit. Summeringen kan initieras med frasen ”Hey Google, good morning”.

Andra nyheter som diskuteras är översättningar direkt i Gmail-appen för mobiler, möjligheten att göra videosamtal i Google Meet till rena röstsamtal, samt nya AI-genererade automatiska album i Photos.