Google börjar sälja Galaxy Nexus från Play Store, men bara i USA än så länge

Postat:
18:00 - 2012-04-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
35

Google har gett sig in i smartphonesäljarbranchen igen. Sökjätten har nämligen börjat saluföra olåsta Galaxy Nexus från en ny enhetsavdelning i Play Store för $399.

Till skillnad från andra amerikanska varianter av Galaxy Nexus kommer den här direkt från Google med ”the pure Google experience” och betalningstjänsten Wallet förinstallerad med 10 dollar i startkapital som bonus.

Google tillåter fem beställningar per person men tyvärr är försäljningen begränsad till USA för närvarande. Det här är inte första gången internetgiganten säljer en androidmobil. Google krängde nämligen Nexus One direkt från sin hemsida 2010 men det blev en tillfällig lösning.

I USA har operatörerna tyvärr mycket större makt än i Sverige – något som inte minst märks av hur de lägger sig i namngivningen och utformningen av tillverkares enheter. Det är också betydligt ovanligare att enheter säljs olåsta, så Googles drag är en frisk fläkt som förmodligen (förhoppningsvis) oroar de amerikanska operatörerna.

Vi kommer följa utvecklingen och det ska bli intressant att se om Google i sinom tid expanderar försäljningen till andra länder. Kanske kommer enhetsektionen i Play Store växa och bli en butik för alla framtida Nexus-enheter?

Tack till de som tipsat! Genom AP, Google Mobile