Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google döper om Home Hub till Nest Hub, lanserar Nest Hub Max

Svensk Nest Hub-lansering 28 maj, pris 1 490 kr?

Postat:
01:01 - 2019-05-08
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Google presenterade som väntat en rad nyheter under årets Google I/O-mässa, som i vanlig ordning gick av stapeln i Mountain View i San Francisco på den amerikanska västkusten. Allra mest omtalade var förstås de två mellanklasstelefonerna Pixel 3a och 3a XL, som Google genom god utrustningsnivå och ett lågt pris hoppas bli ett populärt alternativ till de dyra syskontelefonerna ur Pixel 3-duon.
Bland nyheterna under dagen finner vi att Google har valt att döpa om Home Hub till Nest Hub. Google har sedan uppköpet av Nest för några år sedan har integrerat Nest-tjänsterna (exempelvis kameror, smarta termostater och smarta dörrlås) och Googles Home allt tätare. Nest är numera helt och hållet integrerat i Googles ekosystem för det smarta hemmet, och att slå samman de två tjänsterna under ett och samma namn faller sig naturligt.

Nest Hub Max

Nest Hub Max – 10-tumsskärm, kamera och mer kraftfulla högtalare.

I och med namnbytet till Nest Hub passar Google även på att presentera Nest Hub Max, en större version av Nest Hub med bland annat en större skärm, en frontriktad kamera på 6,5 megapixlar och betydligt bättre högtalare. Till skillnad från Nest Hub kommer Nest Hub Max tack vare den frontriktade kameran ha stöd för videosamtal, precis som Lenovo Smartdisplay som vi tittade närmare på förra året.

Prislappen för Nest Hub Max är i dagsläget 229 amerikanska dollar (cirka 2 200 svenska kronor) plus amerikansk moms (”sales tax”) och Google meddelar att en butikslansering skall ske någon gång under sommaren.

Huruvida en svensk lansering av Nest Hub Max i dagsläget är planerad vet vi inte, men vad som däremot inom kort tycks leta sig ut till den svenska Google-butiken är, enligt vår branschkälla, det mindre syskonet Nest Hub. Vår källa låter meddela att prislappen i Sverige blir 1 490 kronor och enheten förväntas gå att köpa på Googles svenska butik från och med den 28 maj.
 

Mest kommenterat

 1. Vilka sociala medier använder du regelbundet idag?
 2. Google visar upp alla nya emojis i Android 10
 3. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 4. Qualcomm presenterar Snapdragon 855 Plus, har 15 % snabbare GPU
 5. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 6. Rykte: Amerikanska företag kan återuppta försäljningen till Huawei inom två veckor

Mest läst

 1. Huaweis operativsystem Hongmeng är inte avsett för smartphones
 2. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 3. Rykte: Android 10 för med sig Samsung One UI 2.0
 4. Google visar upp alla nya emojis i Android 10
 5. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 6. Nya Samsung Galaxy Note 10-bilder läckta

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka av dessa sociala medier använder du regelbundet idag (går att välja flera)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey