Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Drive lanseras, ersätter Google Docs och erbjuder 5GB lagring

Postat:
19:30 - 2012-04-24
Skribent:
Henrik
Kommentarer:

Efter många om och men har Google Drive såhär på tisdagskvällen lanserats. Google Docs-användare världen över har under dagen rapporterat om att mängden utrymme på kontot har utökats till 5GB, som så länge har omryktats gällande just Google Drive. Vi kunde då avgöra att det bara var en fråga om dagar innan tjänsten till slut skulle se världens ljus, och det dröjde inte länge alls. I och med Drive har Google lanserat en molnlagringstjänst i stil med Dropbox och Box.net, och meningen är att tjänsten ska vara djupt integrerad med övriga verktyg företaget har att erbjuda.

Google Drive ersätter Google Docs till namnet och låter användaren komma åt filer från samma gränssnitt. Funktionaliteten Docs erbjuder är alltså integrerad i Drive, och allt samlas ihop med ett sökfält som kan söka på filnamn, typ, datum, ägare, innehåll i bilder och även text i inskannade dokument. Lagringsutrymmet på disken är som tidigare nämnt 5GB som i sin tur går att utöka genom att stoppa lite pengar i Googles ficka. 25GB lagring ska enligt Google själva kosta ”mindre än $2,50 i månaden”, vilket passar in fint när man för $2,49 i månaden får just det.

Tillsammans med webbtjänsten har man även lanserat en handfull applikationer för att göra innehållet tillgängligt på så många plattformar som möjligt. En desktop-klient finns att hämta för Windows/OS X som funkar precis som med Dropbox för er som är vana med den tjänsten sedan tidigare. En Android-applikation finns dessutom att ladda ned redan nu på Google Play, och en iPhone/iPad-app har blivit listad som ”coming soon”.

Avancerade delnings- och redigeringsfunktioner är också en del av tjänsten där man har lånat friskt från både Google+ och Docs – användare kan dela dokument till specifika personer och låta vem som helst redigera dokumenten samtidigt som en själv. Man kan även kommentera innehåll och chatta direkt i tjänsten.

Vill ni ge Google Drive ett försök är det bara att hoppa över till drive.google.com och starta igång!

Är tjänsten vad ni hoppades på att den skulle vara, och kommer den att ersätta någon liknande lösning ni läsare redan har? Berätta!

Tack till alla som tipsade!

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Kommer du byta från Google Photos?
 3. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 4. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 5. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 6. Google Stadia får meddelandefunktion

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Test: Google Pixel 5
 4. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 5. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om