Google Drive lanseras, ersätter Google Docs och erbjuder 5GB lagring

Postat:
19:30 - 2012-04-24
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
139

Efter många om och men har Google Drive såhär på tisdagskvällen lanserats. Google Docs-användare världen över har under dagen rapporterat om att mängden utrymme på kontot har utökats till 5GB, som så länge har omryktats gällande just Google Drive. Vi kunde då avgöra att det bara var en fråga om dagar innan tjänsten till slut skulle se världens ljus, och det dröjde inte länge alls. I och med Drive har Google lanserat en molnlagringstjänst i stil med Dropbox och Box.net, och meningen är att tjänsten ska vara djupt integrerad med övriga verktyg företaget har att erbjuda.

Google Drive ersätter Google Docs till namnet och låter användaren komma åt filer från samma gränssnitt. Funktionaliteten Docs erbjuder är alltså integrerad i Drive, och allt samlas ihop med ett sökfält som kan söka på filnamn, typ, datum, ägare, innehåll i bilder och även text i inskannade dokument. Lagringsutrymmet på disken är som tidigare nämnt 5GB som i sin tur går att utöka genom att stoppa lite pengar i Googles ficka. 25GB lagring ska enligt Google själva kosta ”mindre än $2,50 i månaden”, vilket passar in fint när man för $2,49 i månaden får just det.

Tillsammans med webbtjänsten har man även lanserat en handfull applikationer för att göra innehållet tillgängligt på så många plattformar som möjligt. En desktop-klient finns att hämta för Windows/OS X som funkar precis som med Dropbox för er som är vana med den tjänsten sedan tidigare. En Android-applikation finns dessutom att ladda ned redan nu på Google Play, och en iPhone/iPad-app har blivit listad som ”coming soon”.

Avancerade delnings- och redigeringsfunktioner är också en del av tjänsten där man har lånat friskt från både Google+ och Docs – användare kan dela dokument till specifika personer och låta vem som helst redigera dokumenten samtidigt som en själv. Man kan även kommentera innehåll och chatta direkt i tjänsten.

Vill ni ge Google Drive ett försök är det bara att hoppa över till drive.google.com och starta igång!

Är tjänsten vad ni hoppades på att den skulle vara, och kommer den att ersätta någon liknande lösning ni läsare redan har? Berätta!

Tack till alla som tipsade!

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilka strömningstjänster har du tillgång till?
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Här är Motorola X30 Pro – första telefonen med 200MP
 4. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 5. Samsung släpper beta av Android 13 och One UI 5 för Galaxy S22
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Mest läst

 1. Officiellt: HBO Max försvinner nästa år, ersätts av ny kombinerad tjänst
 2. Google slår tillbaka mot Sonos
 3. Samsungs nya smartklockor Watch 5 och Watch 5 Pro erbjuder temperatursensor
 4. Oppo och OnePlus stäms av Nokia, säljförbudet i Tyskland kan sprida sig
 5. Motorola smygpresenterar nya Razr
 6. Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka strömningstjänster har du tillgång till?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om