Google+ får nytt gränssnitt och fler funktioner

Största nyheterna i v4.4

Postat:
18:45 - 2014-05-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Sökjätten har uppdaterat Androidappen för egna sociala nätverket Google+ till version 4.4. Nya Google+-chefen Dave Besbris, som tog över efter Vic Gundotra, berättar om nio nya funktioner. En av de största nyheterna är en slags automatisk sammanfattning av de minnen du fångat under resor.

Google kallar resultatet för travelogues, det vill säga reseskildringar. Tjänsten plockar automatiskt ut platserna du besökt och dina bästa videor och bilder och kombinerar dessa till ett reseföredrag. Auto Awesome Movies har även utökats och finns för Android, IOS och webben.

google+-v4.4-4gmail-v4.8-bild-7

Användare kan numera skapa animerade GIF-bilder manuellt. Det går även att sätta ihop fotoautomatsliknande bilder baserat på befintliga fotografier. Androidappen har fått stöd för väldigt stora bildbibliotek innehållandes tusentals bilder, som sägs gå att nå smidigt även från mobila enheter.

En annan nyhet är att det går att bläddra i fotoarkivet utifrån datum. Androidappen visar totala antalet visningar för profiler och Google har lagt till en ny navigationsmeny. Version 4.4 av Google+-appen bjuder även på lite annat smått och gott.

I vanlig ordning rullar Google ut uppdateringar gradvis, men otåliga kan få tag på APK-filen här.