Google+ 7.2 bjuder på Chrome Custom Tabs, sökhistorik och buggfixar

Postat:
00:38 - 2016-02-12
Skribent:
| Chris
Kommentarer:
9

Google har börjat det nya året starkt och ligger inte på latsidan när det handlar om att uppdatera sina applikationer. Appen för G+ har fått ännu en uppdatering, denna gång med versionsnummer 7.2, som bland annat för med sig ”Chrome Custom Tabs” och en förbättrad sökupplevelse samt en finslipad navigationslist.

Chrome custom tabs gör det möjligt att öppna länkar inuti G+. I stället för att hela Chrome öppnas så visas alltså hemsidan i ett eget fönster ovanpå appen; detta gör det enklare att snabbt granska sidan och det går även snabbare att återvända till appen eftersom man aldrig lämnat den.

Navigationslisten i nedre delen av appen fortsätter att förbättras och har blivit mer praktisk. Om man befinner sig under exempelvis avdelningen “samlingar” och scrollar en bit nedåt, så går det att trycka på menyknappen för avdelningen för att tas högst upp i flödet igen.

Appen har även fått mindre förbättringar för att göra sökupplevelsen bättre. Nu visas de senaste sökresultaten innan en sökning har påbörjats och auto-complete tar därefter vid för att underlätta och föreslå sökresultat. Menyn för vilka cirklar som ska inkluderas i ett inlägg har också fått sig en uppfräschning och visas nu i ett så kallat bottom sheet.

Utvecklarens changelog:

* 29 bugs fixed
* 10 accessibility issues addressed
* Faster and safer browsing of Web sites
* Search history and autocomplete
* Tap on the bottom bar to scroll to the top of Collections, Communities, and Notifications