Google Fiber är en supersnabb internetuppkoppling och ny TV-lösning

Postat:
13:08 - 2012-07-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Google har introducerat flera nya tjänster i USA. Dels Google Fiber som kort och gott är en riktigt snabb internetuppkoppling. Fiber erbjuder 1000Mbps både upp och ner och tjänsten marknadsförs som ”100 gånger snabbare än dagens vanliga bredband”.

Det finns ingen begränsning av hur mycket data man får ladda ner varje månad och Fiber innehåller 1TB lagringsutrymme på Google Drive. Fiber är än så länge bara tillgängligt i Kansas City. Vi har liknande bredbandshastigheter på vissa platser i Sverige där det går att få 1Gbit/s. 

Sökjätten har även introducerat Fiber TV som en del av Google Fiber. Det är en TV-lösning som sammanlagt kan spela in uppemot 500 timmar HD-video på en 2TB-disk. Fiber TV kan spela in från hela åtta kanaler samtidigt.

Lösningen bjuder på en Bluetooth-fjärrkontroll och det kommer släppas fjärrkontrollsappar för både Android och iOS. Appen kommer stödja röstsökningar och efterhand kommer det även gå att strömma video från applikationen.

TV-paketet innehåller en nätverksbox som utrustats med routing, Wi-Fi och fyra ethernetportar. Det finns även en lagringsbox på 2TB som agerar som digital videoinspelare. Varje TV-apparat i hemmet behöver en liten box för att kunna kommunicera med de andra enheterna. Boxen fungerar dessutom som en WiFi-hotspot. Surfplattan Nexus 7 ingår i varje Fiber TV-paket.

Internet samt Fiber TV kostar 120 dollar i månaden. Om man bara vill ha den snabba internetuppkopplingen kostar det 70 dollar per månad. Man kan även få gratis internet (utan månadsavgift) i normalsnabb hastighet i utbyte mot en byggavgift på $300.

Tack till alla som tipsat! Genom Google Fiber, TV

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu: