Google förbättrar Android Market – både på webben och i våra telefoner

Postat:
11:45 - 2011-05-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

Google förbättrar Android Market - både på webben och i våra telefoner

Det dök upp många Android-nyheter under Google I/O, och alldeles i slutet av konferensen passade sökgiganten på att förbättra Market både på webben och i våra mobiler. Market har över 200 000 applikationer som stödjer över 300 olika Android-modeller, och 4,5 miljarder applikationer har sammanlagt installerats på telefoner världen över. Med så många program att välja mellan, är det viktigt att Market hjälper oss skilja agnarna från vetet – därför har Google nu försökt göra det lättare för oss att hitta apparna vi letar efter.

  • Google har infört nya topplistor som nu är landsspecifika; alltså får vi se vad som är populärt just i Sverige. På framsidan av webbversionen av Market finns numera dessutom topplistor för gratis- och betalappar, samt för de appar som dragit in mest pengar.
  • Särskilt rekommenderade program har nu fått utmärkelsen ”redaktionens val” – vilka enligt personalen bakom Market ska vara några av de allra bästa Android-apparna som finns.
  • För att främja seriösa utvecklare och göra det lättare för användare att se om ett program är skapat av ett pålitligt företag, har Google gett de utvecklare som släppt de mest populära och anmärkningsvärda apparna en speciell ikon. Inledningsvis är det 150 utvecklare som fått denna lilla utmärkelse, och ikonen syns än så länge bara på webbmarket.
  • Market har blivit bättre på att lista liknande appar. När man öppnar en app i Market på webben, får vi dels se en lista med appar som ofta öppnats av andra som tittat på appen i fråga, och dels en lista med andra program som folk installerat i samma veva som appen.
  • På framsidan av webbmarket finnas en kategori med appar som ”trendar” – alltså program som snabbt ökar i popularitet just för stunden, vilka kallas för ”appar i ropet”.
  • När spel behövt större mängd data än vad Market tillåtit, har den informationen hittills fått laddas hem separat efter att själva spelet installerats. Market tillåter dock numera appar och spel upp till 4GB – vilket torde vara tillräckligt med utrymme.
  • På grund av ovanstående ändring, gäller returrätten på 15 minuter numera från och med att en app laddats hem och installerats – inte från och med att den köpts.
  • Slutligen kan nämnas att det i Market-appen nu går att filtrera program utifrån den åldersgräns de har – detta gör man från inställningarna i Market på sin telefon. Allas Market-app har dock förmodligen inte hunnit uppdateras än.

Fler sätt Google kan förbättra Market på välkomnas i kommentarsfältet.

Tack till alla som tipsat! Genom Google Mobile Blog

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: