Google fortsätter fruktlösa försöken att få Apple att använda RCS

Postat:
18:34 - 2022-06-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
13

Google-chefer har offentligt uppmanat Apple att implementera RCS i Imessage, så att Androidtelefoner och Iphones kan kommunicera med inbyggda systemappar utan nackdelar.

Uppmaningarna har gjorts från Twitter-konton, på produktbloggar och från Google I/O-scener. Senaste inlägget kommer från Androids officiella Twitter-konto, som använder en ny låt kallad ”Texts to Green” från rapparen Drake för att ge ännu en pik åt Apple.

Meddelanden blir gröna i Imessage istället för blå, när mottagaren blockerat sändarens nummer i Imessage eller ifall mottagaren har en Androidmobil. I USA används de medföljande meddelandeapparna i mycket större utsträckning än här, något vi diskuterade i början av året.

Androidanvändare kan bli exkluderade från gruppkonversationer i Imessage för att funktionalitet försvinner, och yngre personer med Androidmobiler kan rentav bli mobbade. Att Apple vägrar använda den modernare RCS-standarden är även en nackdel för Apples kunder, som går miste om kryptering och moderna funktioner när de skickar meddelanden till Androidanvändare.

SMS och MMS är mycket gamla och förlegade meddelandeformer (första SMS:et skickades för snart 30 år sedan) och kanske behöver de försvinna helt från operatörsnätverken för att Apple ska anamma RCS i Imessage.