Google-glasögonen fångade i det vilda, används av Sergey Brin

Postat:
18:51 - 2012-04-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Under ett välgörenhetsevenemang för ett par kvällar sedan bar den ene av Googles två grundare, närmare bestämt 38-årige Sergey Brin, sökjättens kommande glasögon.

Fotografierna ger en god idé av hur glasögonen kan komma att se ut, även om de fortfarande är i ett tidigt prototypstadie. Som går att se på bilderna rör det sig inte om glasögon i vanlig bemärkelse, utan informationen visas genom en minidisplay strax ovanför ögat.

För de som inte är insatta i projektet så handlar ”Project Glass” om glasögon vilka visar information uppepå det man ser runtomkring sig. Meningarna om vad man vill kalla tekniken på svenska går isär, men försvenskningen ”augmenterad verklighet” är i alla fall svår att missta för något annat.

Brin berättar att Google vanligtvis inte tillkännager produkter eller tjänster så här lång tid i förväg, men sökjätten vill försöka samla in så mycket feedback som möjligt innan projektet lanseras för allmänheten.

Demovideon har setts 10,5 miljoner gånger på YouTube på fem dagar, så förhandsintresset är stort. Är det några som kan tänka sig att glida runt i ett par av Googles glasögon?

Genom Phandroid

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: