Google Goggles uppdateras till version 1.4

Postat:
13:49 - 2011-05-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Goggle Goggles v1.4

Google Goggles är en app som låter användare göra sökningar med hjälp av sin telefons kamera. Genom att exempelvis hålla upp kameralinsen mot ett monument, en bok, eller en flaska vin, kan applikationen med varierande resultat ge information om objektet i fråga. För något år sedan fanns det ett nytt, intressant sökverktyg som hette Plink Art, som automatiskt identifierade konst – företaget blev snabbt uppköpt av Google, och deras teknik implementerades sedan i Goggles. Appen kan således även känna igen konstverk och allsköns bilder, och man kan använda den till att skanna QR-koder.

Version 1.4 av Google Goggles som nyss släppts, innehåller bland annat förbättrad sökhistorik. Det går nu att lägga till egna anteckningar för sökningar, och sökresultat går att dela med vänner.  Vi kan nu även tillrättavisa appen de gånger Goggles lämnar en del i övrigt att önska, genom att föreslå ett bättre resultat själva, så att programmet på så vis lär sig och blir bättre.

Google har även putsat på igenkänningen av visitkort. Processen är nu snabbare, och istället för att bara tolka informationen som text, hanterar appen automatiskt visitkortet som en ny kontakt. Således blir det mycket lättare att skanna ett visitkort, och direkt lägga till personen som en ny kontakt i adressboken. Google Goggles stödjer alla enheter som kör Android 1.6 eller högre, och finns att hämta gratis i Market.

Är det några av er läsare som använder Google Goggles, och vad tycker ni i så fall om appen? Vad är bra och vad kan bli bättre?

Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ASUS Transformer Eee Pad på Prisjakt just nu: