Google gör narr av Apples användande av SMS

Postat:
18:52 - 2023-09-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Efter en rad offentliga uttalanden och desperata påtryckningar för att få Apple att implementera RCS i Imessage inledde Google en regelrätt kampanj för drygt ett år sedan kallad ”get the message”. Syftet var att informera allmänheten om varför textmeddelanden mellan Iphone och Android är begränsade och på så vis sätta ökad press på Apple.

Googles försök har hittills varit helt fruktlösa och om någon kan få Apple att omfamna ersättaren till SMS och MMS är det sannolikt EU. Nu gör Google narr av Apple i en video som nyss laddats upp till den officiella Androidkanalen på Youtube.

Videon visar upp en fiktiv enhet kallad ”iPager” och Google försöker göra någon slags parallell till textmeddelanden i nya Iphones. Google skriver att Apple använder förlegad meddelandeteknik för att skicka meddelanden till Android, utan stöd för kryptering, med trasiga gruppkonversationer och pixliga bilder och videor.

Om tillräckligt många inser varför Androidtelefoner och Iphones är dåliga på att kommunicera med varandra med de medföljande apparna kan det se dåligt ut i längden för Apple, då inte bara Androidanvändare drabbas utan även Iphone-användare.

iPager is a device that uses outdated messaging tech, like Apple uses when texting with Android. It comes with all the features you already know: lack of encryption, broken group chats, pixelated pics and videos and the (in)famous green bubble.

Senaste artiklarna om RCS

→ Se fler artiklar om ämnet