Google gör stora AI-framsteg genom Gemini

Postat:
16:27 - 2023-12-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Ryktet stämde: Google har nyss introducerat den stora språkmodellen Gemini som är företagets mest avancerade hittills. Språkmodellen tillhandahålls i tre storlekar och har designats för att kunna köras både i datacenter och lokalt på telefoner.

Storlekarna kallas Ultra, Pro och Nano. De mindre storlekarna är mer lättdrivna men mindre kapabla. Gemini kommer skickas ut i två faser. Första steget är att Gemini Pro har integrerats i chattbotten Bard, vilket Google menar är Bards största uppgradering hittills.
Google skriver att Gemini Pro gör Bard betydligt bättre på att förstå, summera, resonera, programmera och planera. Inlägget påstår att Bard tack vare Gemini är den bästa chattbotten på marknaden enligt externa tester.

Strax efter årsskiftet kommer Google introducera Bard Advanced som ger användare tillgång till Googles mest avancerade språkmodeller, likt Gemini Ultra. Google skriver att Gemini Pro kan testas i Bard med start idag för textbaserade frågor och konversationer.

Till synes hela Europa missar dock Bard med Gemini Pro i början, då vi inte ser till några europeiska länder i tillgänglighetslistan.