Google+ identifierar vad dina bilder visar – förenklar sökning

Postat:
13:43 - 2013-05-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

Både Google+-appen för Android och det sociala nätverket på webben erhöll större uppdateringar i samband med Google I/O förra veckan. Google+ har fått en annorlunda layout på nätet och en finess vi upptäckt i appen är att det går att söka efter bilder utifrån vad bilderna föreställer.

Vi kan inte svära på ifall det fungerat tidigare, men användare kan i vilket fall skriva in förvånansvärt många sökord för att få fram alla bilder som innehåller det objektet. Tyvärr har vi bara fått funktionen att fungera på engelska, men har med framgång genomfört sökningar baserade på ”ocean”, ”dogs”, ”castle”, ”water”, ”forest”, ”jungle” och flera andra ord. 

Så här går det till: öppna sidomenyn, tryck på Foton, öppna vanliga menyn och välj ”Sök efter foton”. Därefter kan valfri sökfras skrivas in och det går att söka bland ens egna bilder och bland de foton folk i ens cirklar laddat upp. Detta bör naturligtvis även fungera på webben. Hur pass bra tycker ni att Google+ känner av vad fotografier föreställer?

google+-bildsokning-2google+-bildsokning-3google+-bildsokning-6

google+-bildsokning-1google+-bildsokning-5google+-bildsokning-4