Google inleder kampanj för att få Apple att implementera RCS

Postat:
17:40 - 2022-08-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Androidchefen Hiroshi Lockheimer och Google har gång på gång uppmanat Apple att implementera stöd för RCS i meddelandeappen som levereras med Iphones. RCS är uppföljaren till de förlegade och osäkra standarderna SMS och MMS.

Apple har dock hittills inte visat något som helst intresse att implementera RCS. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att påstå att ovilligheten beror på att Apple vill hålla kvar kunder och sälja fler Iphones.

Om alla kan skicka meddelanden till varandra på lika villkor utan att gå miste om funktionalitet, oavsett om de har en Iphone eller Android, försvinner en anledning till att många håller fast vid IOS — särskilt i USA.

Nu har Google gjort sitt mest seriösa försök hittills och inlett en regelrätt RCS-kampanj. På Android.com uppmanar Google folk att skicka meddelanden till @Apple på Twitter med hashtaggen #GETTHEMESSAGE.

Sidans rubrik lyder ”it’s time for Apple to fix texting” och längre ned hävdas att det ”finns en väldigt enkel lösning”. Google förklarar problematiken och går igenom nackdelarna med att Apple fortfarande använder SMS och MMS när meddelanden skickas till Androidmobiler.

Sökjätten länkar även till Apple-kritiska artiklar på teknikbloggar som diskuterar ämnet. Huruvida detta kommer få någon effekt närmsta tiden är mycket tveksamt, men någon gång borde Apple implementera det säkrare och mer moderna kommunikationsprotokollet.

Senaste artiklarna om RCS

→ Se fler artiklar om ämnet