Google integrerar NFC i Ice Cream Sandwich

Postat:
10:30 - 2011-05-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

Google integrerar NFC i Ice Cream Sandwich

I samband med rapporten om att den första versionen av Samsung Galaxy S II inte kommer ha stöd för närfältskommunikation, nämndes att NFC även kan användas till direktkommunikation mellan två Android-enheter. Tekniken kan alltså vara användbar även om stöd för den inte utvecklats i samhället. I januari i år visade exempelvis två forskare på Stanford upp ett par användningsområden för NFC med hjälp av Android: dels att kunna jobba i samma ritapp samtidigt, och dels att dela en bild genom att bara föra två enheter nära varandra.

Att Google tror på tekniken visste vi redan, inte minst genom att deras egen Nexus S utrustats med NFC. Nu har företaget verkligen anammat närfältskommunikation genom att integrera stöd för NFC i så många systemappar som möjligt i nästa stora Android-version: Ice Cream Sandwich. Utan att behöva trycka på någon knapp överhuvudtaget, kommer Ice Cream Sandwich-enheter med NFC kunna dela bland annat kontakter, YouTube-videos och webbsidor med andra telefoner – helt enkelt genom att föra de två enheterna nära varandra.

Videon nedan är från Google I/O som just nu pågår för fullt, och i den visas att NFC också kan användas till att dela applikationer med andra enheter. Google tänker utveckla en mängd API-anrop, som gör att även tredjepartsutvecklare kan utnyttja tekniken i sina appar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=49L7z3rxz4Q&start=860

Belackare av NFC torde nu få anledning att tänka om, och närfältskommunikation känns som en starkare framtidssäkrare än någonsin i en ny mobil – särskilt inom Android-världen. Vad tror ni läsare om att Google integrerar NFC i Ice Cream Sandwich, och ändrar det hur ni ser på tekniken?

Genom Engadget

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: