Google introducerar ny sökdimension – fotosök genom din telefon

Postat:
12:02 - 2009-12-08
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
14

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Hhgfz0zPmH4

Det händer mycket på Google-fronten just nu och senast ut är lanseringen av Goggles. Tjänsten bygger på bildigenkänning och innebär att en användare som med sin telefon fotograferar exempelvis en kyrka  eller framsidan av en bok kan få fram relevant information om objekten genom Googles sökmotor.

Goggles kan känna av kontaktinformation från exempelvis ett visitkort, företagsloggor, konstverk, affärer, produkter som tex en vinflaska, streckkoder och även ren text. Till saker som inte skall fungera så bra att scanna hör exempelvis djur, möbler och accessoarer så som handväskor. När en användare tagit en bild laddas den upp till googles moln, själva igenkänningen sker alltså inte på telefonen och förklaringen till detta är att bildigenkänning kräver hög beräkningskapacitet.

Hur bra fungerar Goggles för er del? Engelska böcker och DVD-filmer fungerar utmärkt när jag testar, däremot går den ofta bet på svenskt material. Tjänsten verkar i sin nuvarande form främst avsedd för engelskspråkiga.  Vidare tycks tyvärr applikationen endast vara kompatibel med Android 1.6, varför flertalet av oss svenskar tyvärr inte kommer att kunna hitta applikationen genom Market förrän några Android-uppdateringar börjat dyka upp.

Goggles hemsida hittar du här och mer info om Goggles finns på Androlib här