Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google introducerar smart väckarklocka och berättar om nyheter för Assistenten

Postat:
13:06 - 2019-01-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Googles fokus under CES har legat på företagets assistent. En ny plattform kallad Google Assistant Connect ska göra det enklare och billigare för enhetstillverkare att implementera assistenten i sina produkter.
Sökjätten nöjer sig alltså inte med den befintliga miljarden enheter utan vill få in assistenten överallt det bara går. En annan nyhet som presenterades under CES är en smart väckarklocka som tagits fram tillsammans med Lenovo (se bild ovan).

Enheten har en pekskärm på 4” och den erbjuder olika förslag på alarm baserat på kontext och användarens rutiner. Den kan även väcka användaren på ett stillsamt vis, med stegrande ljus och animationer. Med andra ord är det en smartskärm, fast i ett väldigt litet format och specifikt framtagen för nattduksbord. Nordamerikanska priset ligger på 79 dollar.

Google berättar att assistenten kommer till Sonos One och Sonos Beam (tidigare modeller kommer att uppdateras), samt att assistenten integreras i TV-apparater från bland andra Samsung. Enligt Google fungerar assistenten tillsammans med över 1600 hemautomatiseringsmärken, samt över 10 000 enheter.

Assistenten kommer till Maps och låsskärmen

De som vill kommer att kunna använda assistenten direkt från låsskärmen, utan att först behöva låsa upp telefonen. Funktionen är redan tillgänglig för Pixel-kunder och släpps för alla användare inom de kommande veckorna.

Assistenten genomsyrar Googles produkter och senaste exemplet är Maps. Användare ska kunna dela ankomsttid med familj och vänner, svara på meddelanden, spela musik och poddar, söka efter platser längs vägen, och så vidare – med hjälp av rösten.

Sista stora nyheten är en ny översättningsfunktion som släpps för smartskärmar och Google Home-enheter. Det så kallade ”Interpreter Mode” hjälper användare ha en konversation i ”dussintals språk” och göra sig förstådda även om de inte behärskar motpartens språk.

 

Mest kommenterat

 1. Hur länge sedan var det du använde ett 3,5mm-jack?
 2. Google visar upp alla nya emojis i Android 10
 3. Rykte: Google Pixel 4 har samma design som sitt större syskon
 4. Så här stänger du av alla batterioptimeringar i OxygenOS
 5. Xiaomi introducerar Android One-telefonen Mi A3
 6. Sony lägger ned ”What’s New” och sin ljudinspelare

Mest läst

 1. Huaweis operativsystem Hongmeng är inte avsett för smartphones
 2. Google visar upp alla nya emojis i Android 10
 3. Pressbilder på Xiaomi Mi A3 – ny telefon med Android One
 4. Rykte: Android 10 för med sig Samsung One UI 2.0
 5. Mängder av pressbilder på Samsung Galaxy Note 10+
 6. Så här stänger du av alla batterioptimeringar i OxygenOS

 7. Visa topplistan

Undersökningar

När använde du ett 3,5mm-jack sist?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey