Google introducerar underhållningscenter för surfplattor

Postat:
11:50 - 2021-05-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
2
Google kommer att ersätta nyhetsflödet på utvalda Androidsurfplattor med ett nytt underhållningscenter som samlar användares filmer, serier, videor, böcker och spel.
Det ska räcka att vara inloggad i strömnings- och underhållningsappar på enheten för att deras innehåll ska kunna visas i ”Entertainment Space”, som Google kallar det. För att det ska fungera behöver dock apparna finnas för Google TV, eller så kan utvecklarna göra kod-tillägg just för plattor.

Gränssnittet påminner just om det för Google TV. Fokus ligger på att lätt kunna ta del av favoritinnehåll, samt på att kunna erbjuda rekommendationer. Androidsurfplattor har hamnat i skymundan senaste åren.

Google skriver dock i sitt inlägg att ”över 30 procent fler började använda Androidsurfplattor under det gångna året än under året innan”. I början kommer ”Entertainment Space” bara att finnas på något för oss så pass obskyrt som surfplattor från Walmart.

Senare i år kommer finessen att skickas ut till nya och ”utvalda befintliga” surfplattor från Lenovo och Sharp, med flera.