Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google kan ta bort och installera program på din Android

Postat:
21:36 - 2010-07-01
Skribent:
Pelle
Kommentarer:


Det har länge
varit officiellt att Google kunnat ta bort installerade apps nedladdade från Android Market på androidanvändares telefoner, men nästan ingen har känt till detta.  Det beror på att Google aldrig använt möjligheten – förrens i förra veckan.

Apparna som man avinstallerat var dels en test-app utan någon större funktionalitet och dels en app vid namn ”Twilight eclipse preview”, en simpel bildvisare med bilder från den nya Twilight Eclipse-filmen som snart ska släppas. Det verkliga syftet med appen, var inte att visa bilder utan att uppmärksamma en säkerhetslucka som gör att man kan skicka ny körbar kod till appen utan att användaren blir informerad. Apparnas utveklare, Jon Oberheide, hade inga onda avsikter med applikationerna och tog direkt bort dem då Google kontaktade honom och bad honom göra detta.

Även fast de flesta som installerat apparna tog bort dem igen, så valde Google att trycka på nödknappen, även känd som ” REMOVE_ASSET”, för att ta bort applikationerna.  Google rapporterade själva om att de använt funktionen och varför möjligheten att ta bort applikationer utan användarens godkännande finns på deras developer’s blog. De skriver att de valde att ta bort applikationerna på grund av säkerhetsläckan och att funktionen är till för användarnas säkerhet.

När Jon Oberheide senare undersökte händelsen noggrannare hittade han en till funktion som Google har implementerat med Android, de kan även installera program på din telefon genom funktionen ” INTALL_ASSET.”

Självklart strider detta mot det ”öppna” Android där Google inte ska lägga sig i vad utvecklarna gör, utan det ska vara användarna som ska vara uppmärksamma med vad de laddar ner. Personligen tycker jag det är helt okej att Google skyddar sina användare, bara det inte går allt för långt.

Via: androidandme.com

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 4. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig
 5. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 6. Apple Music för Android får stöd för förlustfri uppspelning

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 4. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 5. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny
 6. Google Chat och Workspace släpps officiellt för alla

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om