Google köpte WIMM för ett år sedan – en tillverkare av smartklockor

Postat:
13:24 - 2013-08-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Det är möjligt att smartklockan inom ett par år blivit lika mainstream som surfplattor är idag. Sony har satsat på smartklockor (senast med SmartWatch 2) och under IFA i Berlin som drar igång nästa vecka kommer Samsung visa upp sin första moderna smartklocka Galaxy Gear. LG arbetar även på intelligent armbandsur och det sägs att jättar som Google och Apple är i färd med att utveckla sina första smartklockor.

Att just Google kommer ge ut en smartklocka i eget namn känns nu mer sannolikt då det blivit känt att sökjätten köpte WIMM förra året – ett amerikanskt företag som utvecklar smartklockor. Tillverkaren bildades för runt fem år sedan och i slutet av 2011 gav gänget ut den smarta, Androidbaserade klockan WIMM One.

För ett år sedan blev det plötsligt tyst från WIMM. Tillverkaren slutade sälja sin smartklocka, raderade sitt Twitter-konto och skrev bland annat på sin hemsida att företaget ”inlett ett slutet, konfidentiellt samarbete”.

”During the summer of 2012, WIMM Labs entered into an exclusive, confidential relationship for our technology and ceased sales of the Developer Preview Kit.”

Nu är det till sist känt att Google köpte upp WIMM och att delar av personalen började arbeta för sökjätten, bland annat med Android. Kanske hade Googles förvärvande av WIMM delvis med Glass att göra, men förmodligen dröjer det inte alltför länge innan vi får se en smartklocka från sökjätten.

Senaste artiklarna om SMARTKLOCKOR

→ Se fler artiklar om ämnet