Google lanserar musiktjänsten Music Beta – tyvärr bara tillgänglig i USA

Postat:
19:10 - 2011-05-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Music Beta by Google

Ryktet visade sig stämma, och sökjätten har nu efter många turer till sist lanserat sin tjänst för strömmad musik. Tjänsten är fortfarande i utvecklingsstadiet, och kallas kort och gott för Music Beta by Google. På adressen music.google.com/about kan man läsa mer om tjänsten, som tyvärr än så länge bara är tillgänglig i USA och dessutom kräver en inbjudan.

Google kallar Music Beta ”ett bättre sätt att spela din musik”, och genom att ladda upp sin egen musiksamling till Googles servrar kan man lyssna på den var man än är, hålla allt synkroniserat och slippa kablar och filer. Det ska gå att lyssna på sin musik direkt via webben, och från alla mobila enheter som har Androids musikapplikation.

En finurlig och tämligen välbehövlig detalj, är att det även går att lyssna på sin musik offline – de låtar man senast spelat upp blir automatiskt tillgängliga även i nedkopplat läge. Användare ska även kunna välja att göra specifika album, spellistor eller artister åtkomliga offline. De spellistor man gör på webben, synkas naturligtvis automatiskt gentemot mobila enheter, och tjänsten kan även importera hela iTunes-bibliotek.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ZrNhKcxBbZo

Dessvärre är ju som rubriken påpekar Music Beta by Google en tjänst som vi i Sverige dessvärre inte kan ta del av för tillfället, och när den kan komma till våra breddgrader finns det ännu ingen information om. Vad tror ni läsare om Googles nya initiativ, och kommer ni börja använda tjänsten när den väl letar sig hit?

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu: