Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google lanserar nya Gmail – uppdaterad design, fler funktioner

Postat:
11:25 - 2018-04-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har nyss introducerat nya, uppdaterade Gmail som innehåller en rad tillskott och designförändringar. Företaget skriver att merparten av nyheterna kan aktiveras redan nu via ett alternativ i kugghjulet uppe i högra hörnet av Gmail på webben – vi saknar dock möjligheten i skrivande stund.
En fokus för uppdateringen är att användare ska kunna göra mer från en och samma skärm. Bifogade filer, som bilder, kan öppnas direkt utan att behöva skrolla igenom konversationer. Mejl kan numera snoozas och tjänster som Keep, Kalender och Tasks har fått en tätare integrering, med en genvägspanel längst till höger i gränssnittet.

Bilderna är animerade GIF — klicka för att spela upp

Gmail har börjat visa små automatiska påminnelser intill mejl som exempelvis ”Mottogs för 3 dagar sedan – svara nu?”. Webbgränssnittet har fått stöd för ”smarta svar” (automatiserade förslag på svar) och varningarna för potentiellt illasinnade mejl har blivit tydligare.

Mobilappen har möjligheten att bara visa aviseringar för mejl som anses viktiga och prioriterade, och klienten kan ge förslag på nyhetsbrev att avprenumerera på.

Konfidentiella mejl

Precis som rykten hävdat har Gmail även fått en ny typ av mejl som är konfidentiella och försvårar spridning. När ett konfidentiellt mejl skickas kan mottagaren inte kopiera, ladda hem eller skriva ut innehållet i mejlet.

Användare kan ange ett utgångsdatum för meddelandet som då försvinner efter angiven tid. Google föreslår att det ska användas för mejl som innehåller känslig information i stil med deklarationer och personnummer.

Nya designen är tillgänglig idag för G Suite användare genom G Suite Early Adopter Program (EAP). Nyheterna aktiveras från adminkonsolen. Google skriver att en del av finesserna först kommer att dyka upp om några veckor.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 5. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 6. Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 6. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om