Google Listen – du har väl inte missat podcastrevolutionen? [Tips]

Postat:
14:59 - 2009-11-21
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
360

För er som gillar att lyssna på podcasts och  radiosändningar finns ett fantastiskt verktyg för Android utvecklat av Google vid namn Listen. Bilder på programmet hittar ni i bildgalleriet nedan.

Applikationen är lättanvänd och att komma igång tar inte många minuter, uppstartsskärmen låter dig söka efter podcasts, lista prenumerationer, visa din uppspelningskö och bläddra bland gamla spelningar.

Att göra en sökning genom Listen på exempelvis komikern ”Stephen Fry” ger flera träffar, dels dyker det senaste från hans podcastkanal upp och sedan visas främträdanden i diverse andra radioprogram/podcasts i kronologisk ordning. Klickar man på därefter på någon sökträff  ges man möjlighet att spela upp klippet, prenumerera på podcastkanalen som klippet härrör från eller lägga till det i uppspelningskön om man för närvarande råkar lyssna på något annat i bakgrunden.

Vidare kan man även prenumera på en sökning, har du till exempel sökt på ”Larry Page” och i övre hörnet av sökresultatlistan valt ”Subscribe” kommer du att snabbt och enkelt genom ”My subscriptions” att framöver kunna följa Larry Page i hans senaste podcast/radioframträdanden.

Vad många kan tänkas sakna är en download-knapp, denna finns dock i praktiken fortfarande där, den har bara bytt namn och heter ”queue”. Så snart du valt att spela upp något eller lägger till det i kölistan så lagras det lokalt, på så vis kan man även ha med sig sina podcasts till fjärran plats där någon dataanslutning kanske inte är aktuell.

Sammantaget är Google Listen riktigt trevligt och den som ofta reser kollektivt lär snabbt bli beroende. Vad jag saknar är främst möjligheten att lyssna till annat än engelskspråkigt material, du finner tex inga av SR:s sändningar genom programmet i dagsläget.

Läs mer på Google Labs Listen eller i forumtråden för Listen här på Swedroid