Google Maps 5.8 ute, nu med stöd för bilduppladdning, ’My places’ och mer

Postat:
08:37 - 2011-07-28
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
23

 

För inte allt för länge sedan uppdaterades Google Maps med möjligheten att ladda ner kartor för offlinebruk, och det är redan dags för nästa ordentliga uppdatering av den inbyggda kartapplikationen i Android. Bland nyheterna finns möjligheten att ladda upp bilder till platser samt hantering av platser – något som kallas för ’My places’.

Uppdateringen fokuserar på bidrag från användare, där bilduppladdning till platser är det första som utannonseras. Syftet är att användare ska publicera bilder på exempelvis resturanger – allt för att ge sökande användare en bättre insikt i hur det ser ut. Dessutom kan användare nu genom ’My places’ hålla koll på stjärnmärkta– och nyligen sökta platser.

Dessutom har sökfunktionen förbättrats, och användare kan nu genom deras ’descriptive terms’ söka på saker som gör platser speciella. Resturanger kan till exempel beskrivas och utmärkas med så enkla saker som ”välstekt kött”, ”färska råvaror” eller ”väl värt pengarna”.

Som sista stora nyhet finns äntligen möjligheten för användare att skapa nya platser direkt i telefonen om det inte skulle finnas just där man vill checka in. Bland de mindre uppdateringarna finns nu två förändringar i Labs-läget. Den första är en ny funktion kallad ”Bigger text”, och det behöver nog inte förklaras ytterligare vad sagda funktion gör. Den andra är att vad som tidigare hette ‘Download map area’ nu kallas för ‘Pre-cache map area’.

Uppdateringen laddades ned automatiskt till undertecknads telefon, men skulle så inte vara fallet för alla finns uppdateringen att hämta på Android Market för enheter med version 2.1 och uppåt. Använder ni läsare den här typen av funktioner, eller föredrar ni andra tjänster när det gäller att checka in och kolla på olika ställen med telefonen? Berätta!

Genom Google Mobile Blog 

Tipstack till pbv302!

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: