Google Maps uppdateras och får fullt offline-stöd

Postat:
13:35 - 2012-08-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
77

I början av juni höll Google ett evenemang under vilket företaget tillkännagav en rad nyheter för programsviten Maps. En av dessa nyheter är möjligheten att ladda hem valfria kartor till ens enhet och således kunna navigera i offline-läge, något som är praktiskt om man exempelvis befinner sig utomlands där datatrafik kan vara kostsam.

Idag har Maps uppdaterats och den enda punkt som visas i appens changelog är stöd för att spara kartor så att man kan använda dem offline. Möjligheten har funnits sedan tidigare men nu har funktionen utökats och lämnat betastadiet. På Googles officiella blogg nämns även att Maps nu har över en miljon uppgifter om hållplatser för kollektivtrafik i 500 städer världen över. 

Det ska numera gå att genom ett särskilt lager i Maps visa olika former av kollektivtrafik (tåg, bussar, spårvagnar och tunnelbanor). Layouten för stationssidor har därtill blivit uppdaterad. Senaste versionen (v6.1) av Maps med fullt offline-stöd går i vanlig ordning att ladda hem från Play Store.

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu: