Google Messages börjar visa bakgrundsbilder för RCS-chattar

Postat:
12:14 - 2023-12-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:

I början när Google implementerade RCS i Androidmobiler valde företaget att inte nämna RCS i appen alls – sannolikt för att det ansågs låta för tekniskt och för att få skulle veta vad RCS är för något. I Sverige vet alla vad SMS är och vi har rentav sagt ”SMS:a”, men i USA är SMS mer okänt och de har kallat den typen av meddelanden för ”texting”.

Google ändrade strategin helt i och med kampanjen att försöka få Apple att lägga till stöd för RCS i Iphones (vilket kommer ske nästa år). För att få fler användare att bli medvetna om vad RCS är började Google nämna RCS på flera ställen i Messages.

Appen skriver ut ”RCS-chatt med [namn]” i RCS-konversationer, tillsammans med en länk som visar mer information. RCS-konversationer visar därtill ett hänglås för att symbolisera kryptering. Själva textrutan säger numera ”RCS-meddelande” innan användaren börjar skriva.

Nu ser Google ut att särskilja RCS-chattar på ett ännu ett vis genom att ge konversationerna en bakgrundsbild. Mönstrets färger ändras baserat på systemets aktuella färgtema och är mest synligt med ljusa systemtemat aktivt. Endast ett fåtal verkar ha fått fram nyheten än. Förhoppningsvis kommer Google låta användare välja mönstret själva, eller stänga av det helt.