Google Nexus S och Galaxy Ace snart i Sverige

Postat:
14:10 - 2011-02-09
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
55

Samsung/Google Nexus S kommer att anlända till Sverige inom en månads tid, närmare bestämt den 3:e mars, till det rekommenderade återförsäljarpriset 5 700kr inkl. moms. Detta enligt ett pressmeddelande från Samsung Sverige.

Den Nordiska versionen av Nexus S bör inte förväxlas med de importerade telefoner vissa svenska butiker idag säljer, dels har Super AMOLED-skärmen ersatts med en S-LCD-skärm och vi förmodar att det även följer med svenskt språkstöd vad berör ordlistor och menyer etc.

I slutet av förra året presenterades androidmobilen Nexus S, ett samarbete mellan Samsung och Google, den första mobilen med operativsystemet Android 2.3. Nexus S säljs idag enbart på ett fåtal utvalda marknader. Orsaken är den ljusstarka super-amoledskärmen, som fabriken inte hinner producera i samma takt som den efterfrågas. Därmed riskerade flera marknader, bland annat Sverige, att bli utan tilldelning av Nexus S. Eftersom suget på Nexus S är så pass stort hittade Samsung en lösning – de Nexus S som kommer till den nordiska marknaden får marknadens näst mest ljusstarka skärm, super-lcd.

– Helhetsintrycket av svenska Nexus S är i princip densamma trots att den har super-lcd istället för super-amoled. Så nu får äntligen svenskarna chansen att prova på mobilen som av många har utsetts till den bästa androidmobilen hittills, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

Samsung Sverige

Vidare kommer mellanklasstelefonen Galaxy Ace S5830 att finnas i butik från och med denna vecka. Enheten har en 3,5″ stor HVGA-upplöst (320×480) TFT-skärm och bygger på samma plattform som ex. Xperia X10 mini/mini pro och ZTE Blade – Qualcomm MSM7227  – med processorn klockad till 800MHz. Galaxy Ace har ett rekommenderat återförsäljarpris på 3 500kr.

Specifikationer Galaxy Ace:
* Mått, vikt: 112.4 x 59.9 x 11.5 mm, 113 g
*Skärm: 3.5″ 16M färger TFT kapacitiv , 320 x 480 pixels
*OS: Android 2.2/FroYo
*Kamera: 5MP med autofokus och ansiktsigenkänning, videoinspelning i QVGA-upplösning
*Anslutningar: WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1 med A2DP, MicroUSB, GPS med A-GPS, 3,5mm ljudutgång, FM-radio, microSD-kortplats
*Övrigt: TouchWiz 3.0, multitouch-stöd, Swype (smart tangentbord)

– Väljer man Galaxy Ace får man mycket för pengarna. Den har utmärkt hårdvara som snabb processor, femmegapixelkamera och gps. Dessutom känns designen sober och genomtänkt med en pekskärm på 3,5 tum och skal i antracitgrå metallfinish. Jag skulle vilja påstå att Galaxy Ace är en av marknadens mest prisvärda mobiler just nu, säger Johan Larsson.

Samsung Sverige

[Google Nexus S]

[Missa inte Swedroids recension av Google Nexus S]

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: