Google Nexus S släpps i Italien i februari – med LCD-skärm och 720p-inspelning?

Postat:
12:46 - 2011-01-25
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
24

Enligt den italienska androidsajten Android Planet så är den andra ”googletelefonen”, den av Samsung tillverkade Nexus S, redo att släppas i Italien i februari månad. Som tidigare rykten har viskat om så kommer den europeiska versionen av Nexus S, enligt Android Planet, levereras utan den smått fantastiska Super-AMOLED-skärmen som sitter i den amerikanska versionen.

Istället får EU-versionen av Nexus S en LCD-display, även den på 4 tum, som de kallar Super Clear LCD (sannolikt inte samma varumärke som S-LCD såvida inte italienarna har översatt lite konstigt). Bytet av skärm kommer säkerligen leda till heta debatter om huruvida Nexus S på grund av detta är en bättre eller en sämre telefon, men den breda majoriteten brukar enligt vår erfarenhet föredra (S)AMOLED före LCD, kanske främst på grund av den fina svärtan och de vackra färgerna.

Specifikationerna på den italienska versionen av Nexus S:

Operating System: Android 2.3 / Gingerbread
Display: Super Clear LCD Display 4 ”
Camera: Auto Focus, 5.0 megapixel camera + VGA front camera, Auto Focus, Self shot
Video: Video recording in HD (720p @ 30fps), video recording D1 (720 × 480 @ 30fps), MPEG4, H.264, H.263
Audio: MP3, AAC, AAC +, eAAC +, AMR, AMR-NB
Additional Features: NFC (Near Field Communications), Android Market with more applications and content, A-GPS
Sensors: Proximity, Light Gyroscope, accelerometer, compass, Proximity, Light
Connectivity: Bluetooth v 2.1 + EDR, USB v2.0 (High-Speed), Wi-Fi 802.11 b/g/n
Memory: 16GB iNAND
Size: 63 x 123.9 x 10.9 mm
Battery: 1500 mAh

Som för att kompensera för att telefonen får en LCD-skärm så har istället 720p-inspelning aktiverats, om man skall tro på Android Planets uppgifter. Foliehatten inom en börjar förstås genast spekulera i att Samsung/Google redan från start visste att den europeiska versionen skulle få en LCD-skärm och därför valde att lansera den amerikanska versionen med 480p-inspelning för att sedan kunna kompensera europeiska kunder som är upprörda över att ”bara” få en LCD-skärm genom att erbjuda dessa 720p-inspelning istället.

Personligen tycker jag att ovanstående låter ganska långsökt, men vi har redan kunnat se liknande spekulationer på andra sajter så foliehattarna kanske har rätt ändå. Vad tror och tycker ni om det hela? Dela med er i kommentarerna.
 

Via GSMArena. Tipstack till vargen!
 

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: