Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google och Samsung inleder omfattande Wear OS-samarbete

Postat:
22:13 - 2021-05-18
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Under tisdagskvällens Google I/O-presentation tillkännagav Google att de inlett ett nära samarbete med Samsung för att kombinera det bästa från Tizen OS med Wear OS. Enligt Google har slutprodukten bättre prestanda, bättre batteritid samt medger ett utökat utbud av appar.
I samarbete med Samsung har Google bland annat förbättrat uppstartstiderna för appar med upp till 30% samtidigt som animationer och övergångar skall vara mjukare än tidigare. Bättre batteritid har åstadkommits genom ett flertal lågnivåoptimeringar av operativsystemet för att dra bättre nytta av lågenergikärnorna i de senaste chippen, så att exempelvis pulsmätaren kan läsas av kontinuerligt utan att nämnvärt påverka batteritiden. Eftersom utvecklare inte behöver förlita sig på olika utvecklingsmiljöer för Tizen OS respektive Wear OS väntas apputbudet att förbättras.

Nyheterna som introduceras i Wear OS tillsammans med Samsung kommer inte att begränsas till enskilda tillverkare, utan den nya versionen av Wear OS kommer att vara tillgänglig precis som den nuvarande för samtliga aktörer som vill dra nytta av operativsystemet. Ett datum för när den nya versionen av Wear OS kommer att dyka upp i nya eller befintliga enheter har vid tillfället för artikeln inte presenterats.

Samsung Sverige skriver i ett pressmeddelande att bolaget kommer att fortsätta utveckla och erbjuda mjukvaruuppdateringar för Galaxy Smartwatch-serien i tre år från produktlanseringen:

Under de senaste åren har intresset för smartklockor vuxit tillsammans med intresset för hälsa och välmående. Samsung som en av de ledande innovatörerna inom mobila upplevelser fortsätter utforska nya sätt att möta användarnas föränderliga behov. I ett utökat samarbete med Google går nu Samsung och Google ihop och enar sina plattformar Tizen och Wear OS. Med en enad plattform ser de båda parterna ännu större möjlighet att skapa de bästa uppkopplade upplevelserna. Samtidigt ger den enade plattformen mer utrymme för tredjepartsutvecklare som får ta del av Samsungs nätverk av uppkopplade enheter och det växande antalet Samsung Galaxy Smartwatch-användare. Och Samsung Galaxy Smartwatch-fansen får i sin tur ett större och bättre utbud av appar.

För befintliga Samsung Galaxy Smartwatch-användare kommer Samsung fortsätta att utveckla och erbjuda mjukvaruuppdateringar i tre år från produktlanseringen.

Nyheter

Google har försett Wear OS med snabbfunktioner för att förbättra arbetsflödet. Exempelvis en funktion för att växla till föregående app.

Hemskärmen i Wear OS går att skräddarsy i större utsträckning än tidigare.

Mest kommenterat

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Google Pixel 6 kommer uppdateras i fem år
 3. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 4. Realme 8i erbjuder 120Hz-skärm för 199 euro
 5. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 6. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets

Mest läst

 1. Hur länge har du använt samma smartphone som längst?
 2. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 3. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 4. HBO Max kostar 89 kronor i månaden
 5. Hiroshi Lockheimer uppmanar återigen Apple att implementera RCS
 6. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är längsta tiden du använt samma smartphone utan att skaffa ny?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om