Google offentliggör Android 3.2 för surfplattor

Postat:
15:26 - 2011-07-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Under gårdagen släppte Google Android 3.2 SDK (”software development kit”), vilket innebär att en ny version av Android för surfplattor har blivit färdigställd. De som vill ladda hem utvecklingspaketet och kanske rentav leka med emulatorn på dator kan göra det härifrån.

Android 3.2 är en finslipning av Honeycomb – den androidversion som är specifikt avsedd för surfplattor. Uppdateringen innehåller således inga banbrytande tillägg, men den för ändå med sig åtskilligt med nyheter.

Google själv nämner att Android 3.2 blivit optimerat för ett större bredd av tablets. Tidigare Honeycomb-versioner har bara haft stöd för Tegra 2-chip och 10.1-tumsskärmar, men detta innebär att dörren nu öppnats till andra processorarkitekturer och skärmstorlekar.

Något som alla med en Honeycomb-platta förmodligen är alltför bekanta med är avsaknaden av tabletoptimerade appar i Market. Detta må vara nog så frustrerande, men Android 3.2 har en ny kompabilitetsfunktion som gör att appar med låst skärmstorlek visas på ett bättre vis.

En annan nyhet är att mediafiler på eventuella minneskort nu laddas in automatiskt i de respektive programmen. För mer detaljerad information om vad Android 3.2 innehåller kan man med fördel läsa Googles officiella changelog.

Genom Android Developers Blog

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu: