Google offentliggör att Android 8.0 heter ”Oreo”

Postat:
21:09 - 2017-08-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
48
Efter en minst sagt kort och udda liveström är det nu officiellt att Android 8.0 heter ”Oreo”. Namnet är taget från en mycket populär kaka med fyllning, som produceras av Nabisco.
Det är andra gången Google använder ett varumärke som namn på en Androidversion. Första gången var i och med Android 4.4 KitKat hösten 2013. Android 8.0 Oreo laddas upp till Android Open Source Project (AOSP) idag, så att alla som vill kan ta del av källkoden.

Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C och Nexus Player kommer ”snart” att uppdateras till Android 8.0. Vissa som har varit med i betaprogrammet har fått en uppdatering till skarpa versionen redan ikväll.

Google skriver att tillverkare som Essential, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp och Sony antingen kommer att lansera enheter med Oreo innan årets slut, eller skicka ut uppdateringar till nya versionen.

Det går att läsa om nyheterna i Android 8.0 i våra två genomgångar (1, 2) och vi återkommer med ett test av skarpa versionen.