Google-representant: Oroa er inte, Gingerbread kommer till Nexus One

Postat:
07:51 - 2011-01-20
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
71

Mer än en Nexus One-ägare har frågat sig hur det ligger till med Gingerbread-uppdateringen till den forna kungen av androiduppdateringar. Google lovade via ett twittermeddelande redan innan jul att uppdateringen var på väg och skulle anlända ”in the coming weeks”, d.v.s. under kommande veckor. Nu har en hel månad förflutit och ingen uppdatering har rullats ut.

Enligt Computerworld så kan emellertid väntan snart vara över, då de i samtal med en icke namngiven representant i Googles Android-team har fått veta att uppdateringen fortfarande är på väg, dock utan att officiellt gå närmare in på när det kan tänkas ske.

Det har spekulerats i att Gingerbread-uppdateringen till Nexus One har försenats på grund av problemen med de spontana omstarterna av det yngre syskonet Nexus S, men representanten som Computerworld har talat med försäkrar att de inte har sprungit på några oväntade hinder eller problem.

Om de nu inte har sprungit på några oväntade problem så är förstås frågan på allas läppar vad det är som dröjer. Har Samsung fått exklusivitet på Gingerbread i Nexus S i x antal veckor? Möjligt. Är det svårare att anpassa Gingerbread för Snapdragonplattformen? Osannolikt, då Android de senaste 12 månaderna eller så mer eller mindre har byggts för snapdragonplattformen. Har Samsungs tekniker tillsammans med Google arbetat hårdare än HTC för att få Gingerbread sjöduglig? Möjligt, men osannolikt. Frågorna är många och svaren är som alltid få när man har med Google att göra.

Spekulera gärna vidare i kommentarerna, men glöm inte foliehattarna.
 

Via Computerworld.
 

Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:


Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: