Google Pay lanseras i Sverige med stöd för Nordea, Länsförsäkringar samt Revolut

Postat:
09:23 - 2018-10-30
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
115

Google Pay eller G Pay som tidigare gick under namnet ”Android Pay” har officiellt lanserats i Sverige. Inledningsvis är stödet begränsat till en av de fyra storbankerna i form av Nordea medan Google ännu inte presenterat någon tidsplan för när stödet kan komma att utökas med Swedbank, Handelsbanken eller SEB. Utöver Nordea erbjuder G Pay också stöd för Länsförsäkringar, Sodexo samt uppstickaren Revolut.

I jämförelse erbjuder Apple Pay som lanserades i Sverige i augusti förra året även stöd för Nordea, men saknar likasom G Pay stöd för de övriga storbankerna. Samsung Pay som lanserades tidigt 2017 erbjuder däremot stöd för samtliga fyra storbanker och ett antal kortutgivare.

Endast Nordea, Länsförsäkringar och Revolut stöds inledningsvis

I ett uttalande i SvD förklarar Google det begränsade stödet med att många banker erbjuder egna tjänster och att trycket för att ansluta till G Pay därför inte är så stort. Exempelvis använder 6,5 miljoner svenskar betalalternativet Swish. Google säger samtidigt att man är övertygade om att fler banker kommer att ansluta till G Pay under de närmaste månaderna.

Så kommer du igång med Google Pay:

  1. Logga in på pay.google.com för att börja använda Google Pay på din dator eller ladda ner appen här:
  2. Lägg till ditt Betalkort som betalningsmetod

Google Pay-klienten kräver version 5.0/Lollipop eller nyare systemversioner av Android för att fungera, och är även kompatibelt med Android Wear.

Bank- och kortstöd

BankerKort som stödsKort som inte stöds
Länsförsäkringar BankBankkort Företag
Bankkort Privat
Betalkort
Kreditkort Företag
Kreditkort Privat
Bankkort Ungdom
NordeaVisa och Mastercard debet och kredit
First Card
-
Sodexo Pass SwedenLunchkortet
RevolutMastercard cardsVisa cards