Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Photos får stor uppdatering, ny design och ny ikon

Postat:
19:30 - 2020-06-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Googles bildlagringstjänst Photos har fått en stor uppdatering, vilken introduceras på utvecklares produktblogg. Över en miljard människor använder tjänsten varje månad och nu vill Google ge oss en ”ny, förenklad upplevelse”.
Längst ned visas tre flikar, istället för fyra som tidigare: foton, sök, och bibliotek. Första fliken innehåller alla bilder och videor, men med större tumnaglar, automatisk uppspelning av videor, samt en minskad marginal mellan bilderna.

I takt med att våra bildbibliotek har vuxit anser Google att sökfunktionen blivit viktigare, så de har givit den en egen flik. Där finns tillgång till bland annat personer och platser, samt en ny interaktiv kartvy.

Där kan användare skrolla och zooma på en karta och se alla bilder som har fångats på olika ställen, förutsatt att kameran sparat platsdata för fotografierna. Sista fliken, bibliotek, innehåller album, favoriter, papperskorgen, och så vidare.

Google Photos kan visa ”minnen” från olika perioder och belysa dessa. Den funktionen har utökats med fler former av ”minnen” som exempelvis möten mellan personer. Kollage, animationer, videor och annat som Photos kan skapa automatiskt har flyttats från ”för dig”-fliken till ”minnen”.

Sista förändringen är en ny ikon. Även om du har senaste versionen av appen och ser den nya ikonen, krävs en ändring på serversidan innan nyheterna dyker upp. Det kan därför dröja några dagar innan de når fram till alla.

 

Mest kommenterat

 1. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Vilken sökmotor använder du?
 4. Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp
 5. Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll
 6. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet

Mest läst

 1. Fler fotografier på nya Chromecast
 2. Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet
 3. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 4. Butik i USA har redan börjat sälja nya Chromecast
 5. TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100
 6. Ny stor Pixel 5-läcka tycks bekräfta tidigare rykten

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken sökmotor använder du främst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om