Google Pixel 6 kan lanseras officiellt i Sverige enligt utskick från Google [Uppdaterad]

Postat:
21:15 - 2022-09-08
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
38

I ett utskick som under dagen gått ut till kunder som tidigare handlat av Google Store Sverige framgår att Pixel 6 kommer att lanseras i Sverige i samband med Googles 24-årsjubileum.

Av utskicket framgår att Google kommer fira sin 24-årsdag genom att ge rabatt på utvalda produkter – ”Bland annat vår smartaste Pixel hittills, Pixel 6 och Nest Cam i alla storleker” – vilket talar för att en lansering är nära förestående, och kan ske så tidigt som under morgondagen.

Märk väl att Google inte nämner Pixel 6 Pro, utan endast Pixel 6. Vi kan även konstatera att Pixel 6 har dykt upp i sortimentet på svenska Amazon, vilket också kan tala för att en lansering närmar sig. Amazon Sverige tar 6 200 kronor för telefonen.

Det går inte att utesluta att det handlar om ett misstag, men Swedroid har tidigare skrivit om att Google uppdaterat garantiuppgifterna för Pixel 6/6 Pro till att omfatta både Sverige, Danmark och Norge.

Om det visar sig att Pixel 6 får en Sverige-lansering i nära tid är det sannolikt att Sverige kommer ingå bland länderna som får Pixel 7 i samband med butikspremiären senare i höst. I regioner där Pixel-enheterna är tillgängliga har Google nämligen inte begränsat tillgången annat än att lanseringen i vissa fall tagit lite längre tid för vissa regioner framför andra, där särskilt USA och Storbritannien tenderar att få in enheterna först,. Enda undantaget är Google Pixel 5a, som endast lanserades i Japan och USA.

Google underhåller en lista över var sökjättens alla telefoner och Nest-enheter finns tillgängliga. I skrivande stund verkar Google inte ha uppdaterat listan vad berör tillgängligheten för Pixel 6, då både Sverige såväl som Danmark och Norge lyser med sin frånvaro.

I en undersökning som Swedroid publicerade under sommaren svarade 72% bland ~5000 röstdeltagare att de kan tänka sig att köpa en Pixel-telefon om Google väljer att lansera enheterna i Sverige.

 

Uppdatering 9/9, kl 12:48: Googles 24-årsjubileum har startat enligt Google Store Sverige och vi kan konstatera att Pixel 6 inte står att finna någonstans på hemsidan. Av denna anledning kan vi bara förmoda att det är tryckfelsnisse som varit framme hos Google och att informationen i utskicket var felaktig.