Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro kan uppdateras i sju år

?!

Postat:
11:23 - 2023-09-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
19
Pixel 8 Pro

Hör och häpna: Google påstås erbjuda sju år av både Android- och säkerhetsuppdateringar för Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Att Google kommer erbjuda en markant utökad uppdateringsperiod för de nya telefonerna har påståtts förut, men hela sju år vore oväntat och skulle placera Google i toppen i hela smartphonebranschen bland de stora aktörerna.

Apple är känt för att uppdatera sina telefoner långa perioder. Officiella löften saknas från Apple men Iphone X fick exempelvis fem stora nya IOS-versioner innan det tog stopp. Bland Androidtillverkare ligger Samsung bäst till just nu genom att utlova fyra nya Androidversioner och fem års säkerhetsuppdateringar för en mängd modeller.

Källan skriver specifikt ”sju år av OS- och säkerhetsuppdateringar” för Pixel 8, men det är möjligt att uppgiften är för bra för att vara sann. Tillverkare erbjuder traditionellt säkerhetsuppdateringar längre än Androiduppdateringar.

Om uppgiften stämmer skulle Pixel 8 och Pixel 8 Pro få förlegade Androidversioner först i och med Android 22 år 2031, som telefonerna då blir utan. Källan bjuder även på en ganska komplett specifikationstabell för Pixel 8-duon vilken har infogats nedan. Tabellen listar ”Face ID” vilket bör vara Googles befintliga halvsäkra lösning för ansiktsupplåsning som redan finns i Pixel 7-serien.

Uppdatering: Källan säger i ett förtydligande att sjuårsperioden inte nödvändigtvis inkluderar OS-uppdateringar, som vi befarade.