Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Pixel och Pixel XL lyser fortfarande med sin frånvaro i Sverige

Men vad tycker ni som har lagt beslag på ett exemplar?

Postat:
02:40 - 2017-01-27
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Två av fjolårets viktigaste telefonlanseringar i Androidvärlden, Googles första helt ”egna” telefoner Pixel och Pixel XL, har gått konsumenterna till mötes på ett allt annat än friktionsfritt vis. Inte nog med att Google har haft stora problem med att leverera tillräckligt många telefoner för att möta efterfrågan, utan telefonerna finns därtill endast att tillgå på en handfull marknader.
Kanske beror det begränsade antalet marknader helt enkelt på att Google redan nu har svårt att möta efterfrågan, på ett fåtal marknader. Kanske beror det på att Google har problem att färdigställa Google Assistant, som är tätt integrerad i Pixel-telefonerna, på en uppsjö olika språk. Vi vet helt enkelt inte, och Google tiger som muren.

Swedroid har vid flertalet tillfällen dragit i det fåtalet trådar vi har tillgängliga för att försöka få ett svar på hur Googles planer vad gäller en svensk lansering ser ut, men vi har gång på gång gått bet. Det har i skrivande stund hunnit gå över tre månader sedan Pixel och Pixel XL lanserades i USA, med över lag mycket positiva omdömen och recensioner från såväl konsumenter som professionella recensenter, och somliga börjar tvivla på att vi någonsin kommer få se Pixel och Pixel XL i Sverige, genom officiella kanaler.

Vi vet emellertid av erfarenhet att de som är tillräckligt passionerade och intresserade, inte minst bland Swedroids läsare, alltid kan se till att införskaffa sig ett exemplar även om modellen inte säljs i konsumentens egna hemland, antingen genom gråimport eller helt enkelt genom en semesterresa till ett land där modellen faktiskt säljs.

Vi är nu dels nyfikna på att bilda oss en uppfattning om hur många av Swedroids läsare som slog till och skaffade sig ett privatimporterat exemplar av Pixel eller Pixel XL, samt vilka dessa privatimportörers synpunkter är vad gäller enheten i fråga. Är telefonen enligt er åsikt precis så bra som många recensioner, inklusive Swedroids recensioner, vill göra gällande eller blev ni besvikna efter att ha läst en rad hyllningar och byggt upp alltför stora förväntningar? Har ni stött på problem som vi missade i vår recension?

Kommentarerna nedan törstar efter er kunskap, men som alltid ber vi er att hålla kommentarerna till ämnet samt att hålla en hövlig ton för allas trivsel.
 

Mest kommenterat

 1. Lanseringen av Android 11 Beta skjuts upp [Notis]
 2. Bryr du dig om 5G?
 3. Obskyr bugg i Android gör telefoner obrukbara när särskilda bakgrundsbilder anges
 4. Nu går det att spela Stadia i 1440p i Chrome
 5. Huawei börjar uppdatera P30 och P30 Pro till EMUI 10.1 globalt
 6. OnePlus kommer släppa fler billigare telefoner

Mest läst

 1. Obskyr bugg i Android gör telefoner obrukbara när särskilda bakgrundsbilder anges
 2. Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?
 3. Så här ser nya strömmenyn i Android 11 ut
 4. Video visar hur pass mycket snabbare Googles tal-till-text är än Apples
 5. OnePlus kommer släppa fler billigare telefoner
 6. Rykte: 5nm-chippet Exynos 992 redo för massproduktion, kan sitta i Galaxy Note 20

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Bryr du dig om 5G för egen del?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey