Google planerar ett flertal nya Nexus-enheter med Android 5.0, tänker sälja dem själva [Rykten]

Postat:
23:48 - 2012-05-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
52

nexus-google-logo-android

Nu har vi fått spännande och stora nyheter såhär på kvällskvisten. Tidskriften Wall Street Journal rapporterar nämligen att Google planerar att själva sälja upp till fem stycken olika Nexus-enheter direkt från Play Store när Android 5.0 släpps.

Enligt rapporten tänker sökjätten samarbeta med ett flertal olika tillverkare på en gång till skillnad mot en i taget som tidigare. Alla de nya Nexus-enheterna sägs i vanlig ordning bjuda på ”The Pure Google Experience”, det vill säga Android i dess renaste form. För bara ett par veckor sedan började Google sälja Galaxy Nexus olåst från en ny enhetsavdelning i Play Store.

Vi undrade då ifall den nya avdelningen skulle växa till en butik för alla framtida Nexus-enheter, och nu tycks vi alltså ha fått svar på den frågan såtillvida ryktet stämmer. I USA har operatörerna mycket stor makt och kontroll över mobilers utformning och namngivning. Vissa populära modeller kommer dessutom bara till vissa operatörer, och så vidare.

Om Google genomför en större form av mobilförsäljning utan operatörers inblandning så är det stort. Förhoppningsvis kommer internetgiganten i sinom tid även att leverera enheter till Sverige och andra länder än USA.

Enligt källor ska enheterna börja säljas framåt slutet av november i samband med lanseringen av Android 5.0. Vi ser fram emot möjligheten att kanske få se hela fem stycken nya Nexus-modeller i höst.


Tack till alla som tipsat! Genom Engadget