Google Play Music bör nu gå att ladda hem till svenska enheter

Postat:
12:33 - 2012-11-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
66

En trevlig liten nyhet är att Google Play Music nu bör gå att ladda hem från Googles programbutik till svenska enheter. Play Music är Androids officiella musikapp som har stöd för Googles strömningstjänst med samma namn. Den tillåter användare att ladda upp sina egna musikbibliotek vilka sedan kan strömmas till datorer och mobila enheter.

Strömningstjänsten är dock inte tillgänglig för oss svenskar, även om det går att aktivera Play Music här också via proxy. Så sent som för någon vecka sedan dök inte Googles musikapp upp i Play Store då vi gjorde en sökning men nu gick det utmärkt att installera applikationen via webben.

Det har även tidigare gått att installera och uppdatera Play Music via Play Store med hjälp av rootverktyg som Market Enabler och Titanium Backup (som återställer Play Store-länkar). Det är även möjligt att vissa kunnat ladda hem Play Music på vanligt sätt förut, men nu tycks det i alla fall gå till fler enheter. Berätta gärna om ni lyckats installera Play Music och i så fall vilken enhet och androidversion ni har.

Tack för tips!