Google Play musik och filmer lanseras i Sverige

Köp eller hyr film och strömma obegränsat med musik

Postat:
22:59 - 2014-03-17
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
254

Google har slutligen lanserat Play-tjänsterna musik och filmer i Sverige. Play musik respektive filmer går att nå via hemsidan för Google Play och likaså via telefonen eller surfplattan under förutsättning att den senaste versionen av Google Play finns installerad.

Sverige är inte ensamt om att från och med idag få del av Googles musik- och filmtjänster. Tjänsterna har samtidigt lanserats i ett flertal länder; däribland Danmark, Finland och Norge.

google-play-filmer

Google Play filmer erbjuder i dagsläget hyr- och köpfilmer. Nya filmtitlar kostar från 39kr (SD) till 49kr (HD) att hyra och 139kr att köpa. För de flesta hyrfilmer erbjuds 30 dagars hyrtid och 48 timmar för att avsluta påbörjat tittande. I Google Play finns vidare en mobilapp – Google Play movies & TV – för att spela upp material via telefoner och surfplattor.

google_play_music

Till den otvivelaktigt större nyheten hör Googles musiktjänst som dels gör det möjligt att ladda upp och lagra egen musik, köpa musik och framför allt strömma obegränsat med musik mot en månadsavgift. Precis som för filmer erbjuder Google en mobilapp – Google Play Music – för musiktjänsten.

play_music

Google Play musik premium, eller ”Play Music All Access” som tjänsten heter i engelskspråkiga länder, är gratis att prova på i 30 dagar. Månadskostnaden är därefter 79 kronor. Musik kan antingen strömmas eller sparas lokalt för offline-lyssning.

[Google Play filmer]
[Google Play musik]