Google presenterar Androids nya kalenderapp

Postat:
20:00 - 2014-11-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Google har nyss introducerat Androids nya kalenderapplikation, som blivit rejält omarbetad inför Lollipop. Företaget ser nya kalendern som en ”hjälpsam assistent” som ska göra det lättare för användare att planera sin tid.

En av de största nya funktionerna är automatiskt skapande av kalenderinlägg utifrån uppgifter från Gmail. Google menar att vi ofta får e-postbekräftelser med tider, datum och andra viktiga detaljer när vi exempelvis bokar flyg, köper konsertbiljetter eller gör hotellreservationer.

ny-kalenderapp-android-1

I nya appen skapas händelser i kalendern automatiskt utifrån den här typen av mejl så vi slipper göra det själva. Enligt Google läggs även annan eventuell matnyttig information till i kalenderinläggen. Dessa kalenderhändelser uppdateras dessutom i realtid, ifall ett flyg blir försenat eller om det kommer ett till mejl med ny information.

ny-kalenderapp-android-2

En annan ny finess är vad Google kallar ”Assists”. Enkelt uttryckt innebär det att kalendern föreslår titlar, människor och platser utifrån kontext, ungefär som när Google föreslår sökningar när du börjar skriva i sökfältet. Tanken är att det ska bli lättare att skapa kalenderinlägg.

Sista stora nyheten, utöver en reviderad design, är en ny agendavy. Den fylls automatiskt med bilder, kartor, panoraman över städer och resedestinationer, samt en samling illustrationer för händelser som middagar, månadsskiftningar, barbesök och yoga. Google vill få kalendern att vakna till liv och bli roligare att använda och titta på.

ny-kalenderapp-android-3

Enligt Google finns uppdateringen tillgänglig idag för Android 5.0-enheter. Nya kalendern släpps för alla enheter som kör Android 4.1 eller senare under ”de kommande veckorna”.